256054959.8dd5717.ef4b65fece9c478183833ae5ceca419f

Hajvágás -otthon-

Alex a “normál” vagy inkább dús hajú babák táborába tartozik, aminek különösebb jelentőséget nem tulajdonítottunk, leginkább én örültem neki, mert nekem a fogak után a haj az, amit először megfigyelek valakin. Egy kisgyerek nyilván mindenhogy cuki, akár az öregember haj stádiumában van, akár afro hajjal áldotta meg a sors, de még akkor is ha tök kopasz.

Ennek ellenére kicsit elkezdte bántani a szemem a bundesz liga jelenség, amin egy darabig mosolyogtunk, mondván hogy “de cuki, nekem is ilyen volt amikor ekkora voltam”.. de aztán rá kellett jönnünk, hogy semmit nem javít a helyzeten, hogy nekem is fura hajam volt babaként.

A fodrászunk kedvesen kibekkelte a kérdést, hogy vállal-e gyerek hajvágást. Azt mondta, utálják őt a gyerekek, mert úgy tekintenek rá mint egy orvosra

és általában mindenki üvölt onnantól kezdve hogy beül a székébe, addig amíg fel nem áll. Megértettem, hogy nem a szíve csücske a dolog, őszintén én sem vágynék erre a szerepre, ezért nem is erőltettem. Gondoltam megoldjuk majd mi magunk a dolgot és nem tesszük ki tovább annak, hogy mindenki mosolyogva megpöcögtesse a haját a nyakánál, úgyhgy inkább megváltunk tőle.

Könnyített a dolgunkon, hogy volt itthon szakállvágó és A. tudja is használni. Vagy hát igazából nem sokat, de eggyel könnyebb volt, mintha csak egy köröm- vagy papírvágó ollónk lett volna.

Beültettük az etetőszékébe, beraktunk elé egy mesét, hogy eltereljük a figyelmét és a hátára raktunk egy előkét, hogy felfogja a lehulló hajakat. Már ezen a ponton halál büszkék voltunk magunkra, hogy mindenre gondoltunk és mennyire profik vagyunk, de nyilván nem kell mondanom hogy a végeredmény nem pont olyan lett, mint amire számítottunk.

Alex utálta az egészet, végig forgott és hőzöngött. Valószínűleg a szakállvágó hangja zavarta a legjobban, mert folyton próbálta ellökni az Andris kezét amikor közelített és néha irritáltan “rászólt”, hogy hagyja békén. Úgyhogy több körben, egy-két idegösszeroppanással és néhány foltot a baba hajába vágva sikerült úgy ahogy megoldanunk a feladatot.

Legközelebb ha törik, ha szakad, fodrászhoz megyünk.

Amikre az otthoni hajvágásnál szükség lehet:
  • szakállnyíró
  • előke
  • mese (tv,tablet)
  • etetőszék
  • seprű, kézi porszívó
  • türelem (sok)
Facebook Kommentek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.