256054959.8dd5717.ef4b65fece9c478183833ae5ceca419f

Húsvét – dekoráció

Alex még elég kicsi a közös kreatívkodáshoz, (értsd: ha a kezébe adok valamit, az nagy eséllyel a földön landol) de azért amennyire lehet bevonom és ha mázlim van, valamelyik eszköz leköti akár 10 percre is. Most éppen az volt a szórakozása, hogy a leveleket morzsolgatta és a levágott virágokat dobálta szanaszét. Ez egyébként nem sokat rontott az alaphelyzeten, mert az egész konyha amúgyis virágtörmelékekből állt, úgyhogy azt javaslom, hogy -akár gyerekkel, akár anélkül-, mindenképp takarítás előtt álljatok neki…

 

Nem tudnám eldönteni, hogy ünnepek idején a sütés vagy dekorálás a kedvenc elfoglaltságom, ezért gondoltam mindkét témában megmutatom hogy mivel készülök idén, hátha valakinek jól jön egy kis inspiráció. Első körben mutatom a dekort.

Dekoráció – Koszorú:

Most tavasszal sajátkezű koszorút szerettem volna, persze nem túl bonyolultat, csak valami olyasmit, ami hamar megvan, minimál és szép. Általában nem találok olyat ami tetszik, mert vagy túl van dekorálva, vagy horror áron adják.

Egy barátnőm bedobta, hogy menjünk ki a a Szent László utcai virágpiacra hozzávalókért, én pedig annyira megörültem, hogy két napon belül ott is voltunk. Az árusok nagy része sajnos nem volt szuperkedves valamiért (a másik fele viszont nagyon), vagy mert érezték, hogy nem fogjuk otthagyni egy havi fizunkat, vagy csak simán nem csípik az idegeneket, vagy igazából nem tudom…

Olyan érzés volt, mint amikor belépsz egy baráti társaság által uralt kocsmába és hirtelen megáll a zene és mindenki téged bámul.

Emiatt kicsit feszengtünk az elején, de aztán úgy voltunk vele, hogy végülis nem barátokat szerezni jöttünk, úgyhogy szépen jókedvűen körbementünk és vettünk mindenfélét.

Hazaérve este pedig ezt a két koszorút készítettem a szerzeményekből. Semmi nagy tudás nem kell hozzá, csak simán bele kell fűzködni a lyukakba az ágakat és ha esetleg nagyon szerteszét állna, akkor a képen látható zöld “dróttal” le lehet kötözni.(Ez egyébként több színben kapható és szintén a piacon vettem.)

Az eredmény:

  • Koszorú alap kicsi: 500 ft
  • Eukaliptusz csokor: 1000 Ft
  • Koszorú alap nagy: 1000 Ft
  • Rezgő:  1800 Ft
  • Fa nyuszi: 250 Ft
  • 2 nyuszi dísz: 500 Ft
  • Beszerzési hely: Szent László utcai virágpiac 
  • Látogatási idő külsősöknek: 4-7pm

Folyt.köv

Facebook Kommentek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.